Tak trochu OT …
Ja by som vsetky tie nove verzie BAMTov / SMOSov zakazal, pokracovatelom do ruk nasral a mesiac nepustil k vode. Jediny, co tomu rozumel je povodny tvorca BAMTu a tie forky … Vedel preco tie scripty pise a na co ich pouziva no pre 90% populacie je to zbytocna vec. Akurat su to krasne miesta na skryvanie automatizacie, vid crontab a CLI neznale osadenstvo. Ked som to videl, skoro ma urvalo a nastastie niekto na bittalku otvoril usta a prasklo to. Tvorcovia to vysvetlovali. Po tomto ani nemam chut a citat ostatok custom kodu, ktory je urcite prespikovany podobnymi pikoskami poskryvanymi vo fantastickych tooloch ako je gpumon.
Rozdiel medzi jednotlivymi verziami je akurat tak ina verzia ATI drivra, a cg/sgminera.
Nie je mozne, aby SMOS a BAMT s rovnakou verziou sg/cgminera a drivrov davali rozdielne vysledky. Silne pochybujem, ze niekto vobec updatol ten debian a akokolvek zmenil strukturu linuxovych balickov. To ani nevravim, ako silne pochybujem, ze niektory z tvorcov pracoval na kompilacii custom kernelu OS pre lepsie vysledky.
Pohodlne a krasne si vies sam a bez bolesti postavit vlastny debian miner od instalacie na USB flashku, cez kompilaciu minera, vratane a monitorovacich nastrojov v peknom grafickom prostredi weboveho prehliadaca. 90 minut cisteho casu.
Tiez sa mi nozik otvara z toho, ze doteraz nikoho nenapadlo debianovsky balicek na miner software vytvorit a kopec uzivatelov na webe place, ze im to skompilovat nejde.
Myslim, ze zacnem tvorit vlastnu kompilaciu nastrojov. Samozrejme nezabudnem skryt do nejakeho OS scriptu vlastny “akoze donate 15 minut denne” job. Vopcham to minimalne hlbsie, ako prasivy cron.